FAQ

Här har vi samlat svar på vanligt förekommande frågor. Hittar du inte det svar du letar efter så är du välkommen att kontakta oss på Förenade Lån. Har du frågor om din låneansökan så hänvisar vi dig till Axo Finans som står bakom den finansiella tjänst som vi på Förenade Lån marknadsför.

Om Förenade Lån

Förenade Lån är ett varumärke från 7 Out Media. På www.förenade.se marknadsför vi en tjänst för låneförmedling från Axo Finans.

För att du via oss kan jämföra långivarnas räntor och villkor på ett effektivt sätt som dessutom är kostnadsfritt.

Vi lånar inte ut pengar utan förmedlar bara långivare till Axo Finans som i sin tur samarbetar med 27 olika långivare som lånar ut pengar.

Då Förenade Lån inte själva ger ut några lån eller bedriver låneförmedling så har vi inget tillstånd från Finansinspektionen. Det har däremot Axo Finans vars tjänst vi marknadsför.

Om tjänsten

Det kostar ingenting att ansöka om lån via Förenade Lån. Du behöver inte heller oroa dig över något räntepåslag när du använder dig av tjänsten.

Genom att jämföra lån via oss tas enbart en kreditupplysning i UC. Trots detta går din låneansökan ut till 27 olika banker och långivare. Hade du själv vänt dig till dessa långivare hade det tagits en kreditupplysning av varje långivare. Vidare får långivarna på detta sätt konkurrera om att få dig som kund vilket kan pressa räntorna.

Nej, du förbinder dig inte till något genom att göra en låneansökan via Förenade Lån.

Din låneansökan går ut till alla banker och låneinstitut som är anslutna till Axo Finans. I skrivande stund är dessa: Bluestep, Collector Bank, BROCC, Euroloan, Forex Bank, Frogtail, Instabank, Komplett Bank, Lendify, Nordax Bank, Bank Norwegian, Nystart Finans, re:member, SevenDay Bank, Marginalen Bank, Wasa Kredit, COOP, Santander Consumer Bank, THORN Privatfinans, Resurs Bank, Balanzia, Svea, Konsumentkredit, Nordnet, Frilia, Lån & Spar Bank, Avida Finans.

Genom att använda dig av tjänsten från Axo Finans som marknadsförs på Förenade Lån kan du samla dina befintliga smålån och krediter i ett lån med lägre ränta. Eftersom din ansökan dessutom når ut till flera olika långivare är förutsättningarna goda för att du ska erbjudas en lägre ränta än du har på befintliga lån och krediter.

Inför ansökan

Ja, i samband med att du skickar in en låneansökan via Förenade Lån tar Axo Finans en kreditupplysning från UC. Denna kreditupplysning får sedan samtliga anslutna långivare dela på.

För att kunna ansöka om ett lån via Förenade Lån måste du uppfylla följande krav:

  • Minst 20 år gammal
  • Fast månadsinkomst på minst 10 000 kr
  • Fast anställd, eget företag, pension eller vikariat

Nej, du kan inte ansöka om lån via Förenade Lån om du har en aktiv skuld hos Kronofogden.

Olika långivare erbjuder olika räntor. Majoriteten av långivarna använder individuell räntesättning. Beroende på långivare och din egen kreditvärdighet kan du förvänta dig en nominell ränta mellan 2,95-26%.

Ja, flera av de anslutna långivarna accepterar en eller flera betalningsanmärkningar. En anmärkning kan dock påverka hur många låneofferter man får.

Låneansökan

Via Förenade Lån kan du ansöka om ett lån mellan 5000 kr och 600 000 kr. I vissa fall kan det hända att du erbjuds en lägre lånesumma än den du ansökt om.

Ja, det är möjligt att ansöka om lån med medsökande. En medsökande kommer förbättra dina chanser att få en låneoffert med bra villkor.

Identifiering sker enklast och snabbast med BankID.

Efter ansökan

Du får vanligtvis svar på din ansökan inom två timmar. Det kan dock dröja upp till 24 timmar innan samtliga anslutna långivare inkommer med låneoffert.

Utbetalningstider kan variera mellan olika långivare. Du kan räkna med att ha pengarna på kontot inom 1-5 dagar.

Varje långivare bedömer dig olika. Därför finns det inget generellt svar på varför du fått avslag på din ansökan. Ett svar kan vara att du inte når upp till långivarens grundkrav. Ett annat att du inte har den återbetalningsförmåga som krävs för att få låna.

Lånelöftet gäller i 30 dagar.

Har du ytterligare frågor är du välkommen att kontakta oss. Vi kan dock inte svara på specifika frågor gällande de låneofferter du får. I det fallet hänvisar dig istället direkt till långivaren som skickat dig låneofferten. Har du frågor kring låneförmedlaren vars tjänst vi marknadsför hänvisar vi dig till Axo finans.