Jämför privatlån och hitta lägst ränta

Hitta rätt privatlån för dig

Behöver du låna pengar utan säkerhet så är ett privatlån ett lämpligt alternativ. Ett privatlån är ett så kallat blancolån som innebär att lånet inte kräver någon pantsättning. Du kan istället låna till precis vad du vill utan att behöva gå in med vare sig bostad eller bil som säkerhet. Eftersom du är fri att göra vad du vill med pengarna du lånar så lämpar sig ett privatlån i många situationer. Du kan exempelvis låna utan säkerhet för att renovera din bostad, köpa en resa eller för att samla befintliga snabblån och krediter.

Räntan på privatlån utan säkerhet är ofta mycket förmånlig. Speciellt för den som besitter en god återbetalningsförmåga. Däremot kan räntan mellan olika långivare skilja sig stort och det är också därför det ligger ett stort värde i att jämföra privatlån och räntor. När du ansöker om ett blancolån så sätts räntan individuellt. Detta innebär att olika låntagare kan erbjudas olika räntor. Vilken ränta du får beror på faktorer så som kreditvärdighet, lånebelopp samt löptid. När du ansöker om ett privatlån via Förenade Lån så kan du räkna med en ränta mellan 2,95-26%. Genom att använda dig av en jämförelsetjänst eller en låneförmedlare när du ansöker om lån så ökar dina förutsättningar att få en låg ränta. Detta då olika långivare får konkurrera om dig. På så sätt pressas räntorna och du kan enkelt hitta rätt privatlån för dig!

Svårigheter att få ett privatlån?

Har du upplevt svårigheter att få ett privatlån? Då beror detta med största sannolikhet på att du har en dålig kreditvärdighet. I samband med varje låneansökan görs en kreditbedömning för att säkerställa att du som potentiell låntagare har förmåga att återbetala lånet du ansöker om. En kreditbedömning består bland annat i att långivaren tar en kreditupplysning på dig. I denna kreditupplysning framgår vad du har för inkomst, vilka skulder du besitter samt om du har några betalningsanmärkningar. Dessa uppgifter tillsammans med den information du har lämnat i låneansökan ligger till grund för kreditbedömningen. Det är således faktorer som inkomst och befintliga skulder som väger tyngt i avgörandet om du ska beviljas ett privatlån eller inte.

Något annat som påverkar dina chanser att få ett privatlån är antalet förfrågningar som finns i din UC. Många förfrågningar i ditt UC register kan bidra till en försämrad kreditvärdighet. Varje gång du ansöker om ett lån så får du en förfrågan i ditt register. Genom att använda en låneförmedlare så som den som marknadsförs här på Förenade Lån kan du begränsa antalet förfrågningar i din UC. Detta är ett alternativ för dig som ogärna vill ta ett snabblån utan UC. Detta genom att låneförmedlaren enbart tar en UC som samtliga anslutna långivare sedan får dela på. Genom Förenade Lån kan du alltså få över 30 låneofferter med minimal påverkan på din kreditvärdighet.

Privatlån med betalningsanmärkning

Har du betalningsanmärkningar eller aktiva skulder hos Kronofogden så kommer detta automatiskt att försvåra dina chanser att få ett privatlån. En betalningsanmärkning ses ofta av långivaren som ett tecken på en dålig återbetalningsförmåga. För långivaren är det viktigt att du som låntagare klarar av att betala tillbaks det lån som du tänkt att ta. Med anledning av detta kan flertalet långivare neka dig ett privatlån.

Förenade Lån hjälper dig att hitta ett lån med betalningsanmärkning. Genom att använda dig av låneansökan som återfinns på sidan når din ansökan ut till flera olika långivare. En del av dessa långivare har valt att fokusera på din nuvarande situation snarare än att stirra sig blind på gamla betalningsanmärkningar. Därför ökar dina chanser att få ett lån med betalningsanmärkningar när du använder en låneförmedlare så som den som marknadsförs här på Förenade Lån. Det kan dock variera hur många betalningsanmärkningar varje långivare accepterar. Vidare bör dina betalningsanmärkningar inte vara nyare än sex månader om du ska ha chans att låna pengar. Har du aktiva skulder hos Kronofogden så kommer du inte att bli beviljad ett lån hos de långivare som är anslutna till låneförmedlingstjänsten.

Vad kan man använda ett privatlån till?

Ett privatlån har flera olika användningsområden och personer använder lånet för olika syften. Eftersom ett privatlån inte kräver någon säkerhet så är möjligheterna för vad man kan låna till obegränsade. Trots detta kommer du i samband med att du fyller i låneansökan tillfrågas vad syftet är till att du lånar. Ditt svar är dock inget som låneinstitutet lägger någon vikt vid utan det är bara något de måste fråga enligt lag.

Ett vanligt användningsområde för privatlån är konsumtion. Det kan handla om att man lånar för att köpa en resa, nya möbler eller en bil. För den som ska köpa bil kan ett privatlån passa bättre än ett billån då man slipper själva kontantinsatsen och istället kan låna till hela bilens pris. Privatlån kan även användas för att finansiera renoveringar eller kontantinsats till en bostad. På senare tid är det även många svenskar som upptäckt fördelen med att använda privatlån som samlingslån. Genom att ansöka om ett lån till låg ränta kan man samla alla befintliga smålån och krediter i ett enda större lån. På så sätt kan man effektivt sänka sin månadskostnad och få mer pengar över i plånboken varje månad.