Samla lån och sänk månadskostnaden

Samla dina lån redan idag

Sitter du med många olika lån, krediter och avbetalningar så betalar du antagligen en ganska hög månadskostnad idag. Detta då räntan på mindre lån och krediter ofta är hög. Därtill tillkommer det olika avgifter för varje kredit. Gällande avbetalningar som många svenskar har så är kostnaden för dessa betydligt högre än vad man kanske tror. För att slippa denna höga kostnad kan man samla sina smålån och avbetalningar i ett enda större lån. Ett sådant lån brukar kallas för samlingslån eller hopbakslån. Många känner till denna typ av lån från Lyxfällan på TV3 där lånet ofta tas upp som en lösning när människor skuldsatt sig.

Genom att samla lån sänker man sin månadskostnad och slipper alla dyra avgifter. Dels betalar man bara avgift till ett enda låneinstitut och sedan är räntan på större samlingslån i regel lägre än den ränta man får betala för mindre krediter och snabblån. Pengarna du sparar genom att samla lån kan användas till extra amorteringar som gör att du kan bli skuldfri snabbare. Genom Förenade Lån kan du ansöka om ett samlingslån upp till 600 000 kr. Blir du beviljad ett lån så använder du helt enkelt pengarna till att återbetala de befintliga smålån och krediter du har. Därefter har du bara ett lån och du får då enklare att hålla koll på din totala skuld.

Hopbakslån via Förenade Lån

Genom Förenade Lån kan du enkelt ansöka om ett hopbakslån och förhoppningsvis sänka din månadskostnad. Fördelen med att gå via Förenade Lån är att din låneansökan når ut till 30 olika banker och långivare. Detta trots att enbart en UC förfrågan görs. Alla anslutna banker och långivare får dela på denna UC. På så sätt påverkas din kreditvärdighet inte mer än nödvändigt. För att ansöka om ett samlingslån via Förenade Lån använder du dig bara av formuläret ovan. Innan du gör detta bör du ta reda på vad du har för skulder idag för att se hur den totala skuldbördan ser ut. På så sätt vet du hur stort lånebelopp du ska ansöka om. Vi rekommenderar dig även att gå igenom de olika räntorna som dina befintliga krediter har. På så sätt kommer du veta om de låneofferter du får är fördelaktiga för dig eller inte.

Vilken ränta du erbjuds på ett samlingslån via Förenade Lån får du först veta efter du genomfört en låneansökan. Räntan hos de anslutna långivarna varierar och ligger mellan 2,95-26%. Det är din kreditvärdighet som påverkar vilken ränta du erbjuds. Alla banker och långivare tillämpar individuell räntesättning och olika långivare bedömer låntagare olika. Det viktiga för samtliga långivare är att du har förutsättningar att betala tillbaks det lån du ansöker om.

Få bättre koll på din ekonomi med ett samlingslån

Genom att samla dina smålån och krediter i ett samlingslån kan du få bättre koll på din ekonomi. Samtidigt som din månadskostnad minskar har du bara ett enda lån att hålla koll på. Detta förenklar din vardag och ger dig en bättre överblick över dina skulder.

Det lönar sig att omförhandla lån

Många känner inte till att man faktiskt kan omförhandla sina lån och på så sätt sänka sin lånekostnad. Att vända sig till de kreditinstitut där man redan har skulder för att omförhandla lån får inte alltid någon effekt. Det är främst när det gäller bolån som förhandling med aktuell långivare brukar vara givande. När det gäller privatlån kan det vara bättre att gå via en låneförmedlare för att se vilka andra låneinstitut som erbjuder en lägre ränta.

Att gå via en låneförmedlare och ansöka om ett lån är inte bindande. Dessutom kostar det inte något att använda sig av tjänsten. Därför blir det ett effektivt sätt att se hur möjligheterna att omförhandla sitt lån ser ut. I låneansökan anger du att syftet med lånet är att samla befintliga skulder. Därefter kommer du att få låneofferter från olika låneinstitut och banker som du sedan kan ställa mot varandra. Detta är ett väldigt bra och effektivt sätt att omförhandla sina lån då man helt enkelt betalar sina befintliga dyra krediter med pengarna från ett större privatlån. På så sätt kommer du ned i antalet avgifter du måste betala varje månad samtidigt som du betalar en betydligt lägre sammanlagd ränta.

Vem kan samla lån?

Att samla sina lån och krediter lönar sig främst för den som sitter på mycket småskulder i form av snabblån, avbetalningar och mindre blancolån. Även för den som har lån från flera olika långivare kan ett samlingslån vara att föredra. En annan anledning till varför man vill ansöka om ett samlingslån kan vara att man fått en förbättrad ekonomi sedan man ansökte om sina befintliga lån. Med exempelvis en högre inkomst kommer chanserna att få en låg ränta förbättras. Detta innebär att du idag kan få bättre villkor än du kunde den dagen då du ansökte om de lån du redan sitter på. Dagens situation kanske även innebär att du har möjlighet att ha en medsökande på ditt lån. Även en sådan faktor kan innebära att lånevillkoren kan förbättras för dig.

För att kunna samla dina lån genom att ansöka om ett samlingslån krävs det bara att du uppfyller de krav som långivaren ställer. Detta innebär vanligtvis att du ska vara över 20 år gammal, vara folkbokförd i Sverige samt ha någon form av inkomst. Betalningsanmärkningar behöver inte vara något problem, även om det såklart bidrar till en högre ränta. Du får däremot inte ha några aktiva skulder hos Kronofogden om du vill kunna ansöka om ett samlingslån eller omförhandla befintliga lån.